• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 25 شهریور 1398
کد مطلب : 78590
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kyxr
+
-

گاز مایع از دسترس  نیکشهری ها دور است

رئیس شورای اسلامی نیکشهر ضمن تأیید بحران گاز، پایین بودن حقوق و مزایای رانندگان را از مشکلات توزیع گاز در نیکشهر ذکر می‌کند

منابع
گاز مایع از دسترس  نیکشهری ها دور است

عبدالله جانبی | خبرنگار:

علاوه بر بحران بنزین در سیستان و بلوچستان، بحران گاز مایع هم وجود دارد. یک هفته‌ای می‌شود که نبود گاز مایع در تنها جایگاه شهرستان نیکشهر باعث دستپاچگی و سردرگمی خانواده‌ها برای تامین گاز مایع مصرفی شده است. عموم مردم عدم مدیریت و نظارت صحیح ارگان‌ها را عامل اصلی به وجود آمدن این آشفته‌بازار می‌دانند؛ موضوعی که از طرف مسئولان ذی‌ربط مثل همیشه تکذیب می‌شود. در این میان مردم نیکشهر بیش از نقاط دیگر ساماندهی توزیع گاز مایع را در این شهرستان خواستارند. 

یکی از شهروندان نیکشهری در گفت‌و‌گو با همشهری از کمبود گاز مایع در این شهرستان گلایه می‌کند و می‌گوید: توزیع گاز مایع در نیکشهر باید ساماندهی شود. برای حل مشکل مردم در این زمینه نیاز به نظارت‌های جدی‌تری است. 

«محمد سرانی» می‌افزاید: سیلندر گاز مایع کم‌یاب است و در این زمینه گویا بازار سیاه برای خرید و فروش آن راه افتاده است. باید با افراد متخلف برخورد قاطعی شود تا گاز مایع طبق نرخ مصوب ارائه داده شود. از سویی دیگر تعداد جایگاه‌ها برای پرکردن سیلندرها کافی نیست. روستاییانی هم که از مرکز شهر فاصله دارند بیشتر با مشکل روبه‌رو هستند. شهرستان نیکشهر با جمعیت بالایی که دارد نیازمند افزایش سهمیه گاز شهری است. 

یکی دیگر از شهروندان نیکشهری می‌گوید: باید متصدیان توزیع، سیلندر گاز را در منازل و با قیمت مصوب تحویل شهروندان دهند. 

وی که می‌خواهد نامش ذکر نشود می‌افزاید: شهروندان چرا باید دغدغه دریافت گاز مایع را داشته باشند؟ باید بخش خصوصی برای افزایش و ایجاد جایگاه‌های شارژ گاز مایع به‌ویژه در بخش‌های بنت، فنوج و لاشار ورود کنند تا این مشکل چندین ساله حل شود. 


مشکل بحران گاز کجاست؟ 

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیکشهر در گفت‌وگو با همشهری اساسی‌ترین علت بحران گاز در شهرستان را کمبود ناوگان حمل گاز از مبدأ (بندرعباس) و نداشتن راننده واجد شرایط برای ماشین حمل گاز در شهرستان عنوان می‌کند. اما این دلیل وی مورد تایید اذهان عمومی نیست. 

به گفته «جان‌محمد هوت» هم‌اکنون یک ماشین حمل گاز در شهرستان نیکشهر وجود دارد که در صورت بروز هرگونه مشکلی و نبود ماشین جایگزین روند تامین گاز مختل می‌شود. 

 «عبدالباسط بلوچزهی»، رئیس شورای اسلامی شهرستان نیکشهر، ضمن تایید بحران گاز، پایین بودن حقوق و مزایای رانندگان را یکی از عوامل عدم استقبال رانندگان برای قبول رانندگی ماشین حمل گاز ذکر می‌کند. 

به هر حال مشکل هرچه باشد مسئولان مکلف به رسیدگی و حل فوری این مشکل هستند. فرضیه دیگری که این روزها در رابطه با بحران گاز نیکشهر بین عموم مردم شنیده می‌شود زد و بند اپراتورهای جایگاه گاز با برخی مشتریان خاص و کپسول‌فروشان سطح بازار و عدم نظارت‌های صحیح و مستمر از طرف دست‌اندرکاران است. به اعتقاد عموم جامعه بیشتر گاز جایگاه به جای عرضه به نیازمندان واقعی و روستاییان، در اختیار تعدادی محدود به عنوان مافیای گاز قرار می‌گیرد تا با قیمت بیشتری به فروش برسانند. 


راه حل بنیادی بحران چیست؟ 

جدا از مشکلات پیش پا افتاده‌ای چون نبود راننده، یکی از عوامل بحران گاز در شهرستان، فقر و کمبود جایگاه است. هم‌اکنون شهرستان نیکشهر با ۱۸۰هزار نفر جمعیت فقط دارای یک جایگاه گاز است و این جایگاه نیز کمتر از ۲۰ روز در ماه گاز دارد. 

ظرفیت تنها جایگاه شهرستان پاسخ‌گوی نیاز مردم نیست و از سهمیه ۴۰۰تنی گاز شهرستان در ماه کمتر از ۱۰۰ تن آن جذب می‌شود. راه‌حل بنیادی این مشکل برای کوتاه‌مدت افزایش و احداث جایگاه‌های بیشتر در بخش‌ها و مناطق جدید است تا هم از ترافیک جایگاه فعلی کاسته شود و هم در مواقع بحرانی جایگاه‌های جایگزین بتوانند گاز مورد نیاز شهرستان را تامین کنند. 


فرآیند بلندمدت  

به گفته رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیکشهر، احداث جایگاه در بنت، لاشار و چاهان به تصویب رسیده است. 

جان‌محمد هوت ادامه می‌دهد: باید بپذیریم فرآیندهای طولانی‌مدت صدور مجوزها و کارهای خسته‌کننده اداری انگیزه سرمایه‌گذاران را گرفته است. 

یکی از همین سرمایه‌گذاران در گفت‌و‌گو با همشهری می‌گوید: بیش از 10سال است پیگیر احداث جایگاه هستم، ولی هنوز مجوز ساخت برایم صادر نشده و کاغذ‌بازی‌های متعدد انگیره را از من گرفته است. 


تکذیب کمبود گاز مایع

فرماندار نیکشهر هم در گفت‌و‌گو با همشهری بحران گاز مایع در این شهرستان را تکذیب می‌کند. این در حالی است که نبود جایگاه در بنت و لاشار را تایید می‌کند.  

«ضیاءالحق هاشمزهی» می‌افزاید: از سوی فرمانداری توزیع مناسب گاز مایع مدام به صورت روزانه کنترل می‌شود. فاصله چابهار نیز با نیکشهر زیاد نیست و هروقت مشکلی در این زمینه داشته باشیم با کمک منطقه نفتی چابهار برطرف می‌کنیم؛ همچنین ایجاد جایگاه در بنت، چاهان و لاشار نیز مصوب شده است که امیدواریم به زودی این مشکل در این مناطق نیز حل شود. 


راه حل نهایی؟ 

با توجه به ورود گاز به استان و ایرانشهر به نظر می‌رسد تنها راه‌حل پایدار و ماندگار تامین گاز شهرستان نیکشهر و دیگر مناطق جنوب استان جز لوله‌کشی و گاز‌رسانی نخواهد بود. گازرسانی تنها راه مطمئن و پایدار است و ضروری است دست اندرکاران استان و شهرستان برای تحقق برحق این خواسته برنامه‌‌ریزی و تلاش کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :